2022 E-KPSS Sınav Başvuru ve Kura Kılavuzu ÖSYM’de Yayımlandı

2022 E-KPSS Sınav Başvuru ve Kura Kılavuzu ÖSYM’de Yayımlandı

ÖSYM Başkanlığı resmi web sayfasındaki duyuruya göre 2022 yılı E-KPSS sınavı ve kura işlemleri için başvuru kılavuzu yayımlanmıştır. Başvuruya ait tüm detaylar ve başvuru kılavuzu haberimizde yer almaktadır.

07 Şubat 2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için adaylardan başvuru alınacaktır.

Kuraya kimler katılabilecek

İlkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya bu okullardan EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır.

Başvuru işlemleri ne zaman ve nasıl yapılacak

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin aday işlemleri nternet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Adaylar kura için başvurularını, ÖSYM başvuru merkezlerinden 17 Mayıs 2022 tarihi mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ile ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından 17 Mayıs 2022 tarihi saat 23.59’a kadar yapabileceklerdir.

Başvuru kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.