2023/1 Dönem YMM/SMMM Sınav Duyurusu Resmi Gazete’de Yayımlandı

2023/1 Dönem YMM/SMMM Sınav Duyurusu Resmi Gazete’de Yayımlandı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından Resmi Gazete’de daha önce yayınlanan sınav duyurusu güncellendi. Yayınlanan ilanda başvurular ve sınavların yapılacağı tarihler açıklanmıştır.

Resmi Gazete’de TÜRMOB tarafından yayınlanan sınav ilanına göre Yeminli Mali Müşavirlik (YMM) 2023/1 dönem sınav tarihi ve 2023/1 SMMM başvuru tarihleri güncellenmiştir Başvuru şartları ve detaylar haberimizde yer almaktadır.

YMM 2023/1 dönem sınavı başvuru süresi ve başvuru şekli.

Başvurular İlk kez katılacaklar için 31 Mart 2023, Tekrar katılacaklar için 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar başvurularını TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden ön başvurularını elektronik olarak yaptıktan sonra ilk kez sınava katılacak adaylar başvuru belgeleri şahsen, taahhütlü mektupla veya kargo yolu ile Başkanlığa yapacaklardır.

Adaylarda aranan başvuru şartları nelerdir.

Sınavlara girecek adaylarda; Kanunun 4’üncü maddesindeki genel ve 9 uncu maddedeki özel şartları taşımaları yanında 45 inci madde ve 48 inci maddenin ikinci fıkrasının (c), (d), (e) bentleri ile 49 uncu maddesinde belirtilen durumların bulunmaması gerekir.

SMMM 2023/1 dönem sınavı başvuru süresi ve başvuru şekli.

Başvurular İlk kez katılacaklar için 31 Mart 2023, Tekrar katılacaklar için 22 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar başvurularını TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden ön başvurularını elektronik olarak yaptıktan sonra ilk kez sınava katılacak adaylar başvuru belgeleri şahsen, taahhütlü mektupla veya kargo yolu ile Başkanlığa yapacaklardır.

Adaylarda aranan başvuru şartları nelerdir.

Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında Lisans mezunu olmak, Stajını, Yeminli Mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin yanında ve / veya onların denetim ve gözetiminde tamamlamış olmak, Kanunun 6.maddesinde staj süresinden sayılan hizmetleri bulunanlar için bu hizmetlerini stajdan saydırmış olmak, Kanunun 4'ncü maddesindeki genel ve 5'nci maddesindeki özel şartları taşımaları yanında 45'nci madde ve 48'nci maddenin ikinci fıkrasının (c), (e) bentleri ile 49 uncu maddesinde belirtilen durumların bulunmaması, gerekir.

Başvuru kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.