2024 Şartlı Sağlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

2024 Şartlı Sağlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

2024 şartlı sağlık yardımı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla sağlanan sosyal destek ödemelerinden biridir. Şartlı sağlık yardımları genellikle maddi sıkıntılar çeken ve sosyal güvencesi bulunmayan aileler için önemlidir.

Şartlı Sağlık Yardımı Nedir?

2024 şartlı sağlık yardımı sosyal güvencesi bulunmayan ve ekonomik açıdan maddi sorunlar yaşayan ailelere verilen devlet ödemelerinden biridir. Şartlı sağlık yardımları ailelerin sağlık hizmetlerinin kolaylaştırılması ve genellikle çocukların sağlık kontrollerini düzenli olarak gerçekleştirilmesi amacıyla özel olarak teşvik edilen yardımdır. Sosyal güvenceye sahip olmayan aileler bu yardımlardan faydalanabilmek için başvuru gerçekleştirerek devletten aylık olarak ödemelerden faydalanabilir.

Şartlı Sağlık Yardımı Kaç Yıl?

2024 şartlı sağlık yardımı, yenidoğan bebeklerin 72 aylık olana kadar ödenen yardımlardan biridir. Ailelerin belirli sağlık taramalarının düzenli olarak gerçekleştirilmesi amacıyla gerçekleştirilmektedir. Buna göre çocuk doğumdan 6 yaşını tamamlayana kadar devlet tarafından sağlık yardımından faydalanabilir.

Şartlı Sağlık Yardımı Kime Verilir?

Şartlı sağlık yardımı, bir ailede sosyal güvencesi olmayan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı tarafından dar gelirli ailelerin ihtiyaçları tespit edilmesi sonrasında gerçekleştirilmektedir. Belirli şartları taşıyan aile bireyleri ikamet ettikleri il ve ilçelerdeki vakıflara başvuru yaparak bu yardımlardan faydalanabilirler.

Sigortalı Bireyler Şartlı Sağlık Yardımı Alabilir Mi?

Ailede sigortalı bir birey bulunuyorsa ya da şartlı sağlık yardımından faydalanamaz. Şartlı sağlık yardımları sosyal güvencesi bulunmayan ailelere verilmektedir. Bu yardımların asıl amacı hiçbir geliri olmayan dar gelirli ailelerin çocuklarının sağlık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sağlanmaktadır. Bu kapsamda sigortalı olarak çalışıyorsanız başvuru yapmamalısınız.

2024 Şartlı Sağlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

2024 şartlı sağlık başvurusu yapabilmek için ikamet ettiğiniz il ya da ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına bireysel olarak yapılabilir. Bu noktada dikkat edilecek en önemli konu gerekli belgelerin eksiksiz ve tam olarak başvuru formunu doldurarak vakıfa teslim edilmesidir. Onaylanan başvurular sonrasında düzenli olarak çocuk 6 yaşına gelene kadar devam eder.

Şartlı Sağlık Yardım Şartları

Şartlı sağlık yardım şartları şu şekildedir;

  • Gelir durumu
  • Sosyal güvence
  • Çocukların okula devam şartları
  • Düzenli sağlık kontrolleri
  • İkamet şartı
  • Başvuru belgesi

Şartlı sağlık yardımından faydalanabilmek için Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan belirli periyotlarla çocukların doktor kontrolüne götürülmesi ve ailenin dar gelirli statüsünde olduğunun tespit edilmesi gerekmektedir. Doktor kontrolüne gidilmemesi ya da ihtiyaç sahibi durumunun ortadan kalkması durumunda şartlı sağlık yardım kesilmektedir.

Şartlı Sağlık Yardım Başvuru Belgeleri

2024 şartlı sağlık yardım başvuru sırasında gerekli evraklar şu şekildedir;

  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi
  • İkametgah belgesi
  • Gelir durumunu gösteren gerekli belgeler

2024 Şartlı Sağlık Yardımı Ne Kadar?

Gerçekleştirilen son güncellemelerle birlikte 2024 yılında şartlı sağlık yardımları çocuğun doğumundan 6 yaşına gelene kadar çocuk başına 100 Türk lirasıdır. 6 yaşını dolduran çocuk sonrasında şartlı sağlık yardım başvurusu kesilmektedir.

2024 Şartlı Sağlık Yardımı Ne Kadar Veriliyor?

Şartlı sağlık yardımları çocuk 6. Yaşına gelene kadar devam etmektedir.

Şartlı Sağlık Yardım Ödemesi Ne Zaman Yatar?

Şartlı sağlık yardımları çocukların annesi üzerine açılmış olan PTT aracılığıyla 2 ayda bir olmak şartı ile yatırılmaktadır. Buna göre anne bireysel kimlik belgesiyle birlikte ikamet ettiği en yakın PTT şubelerine giderek ismine yatan ödemeleri alabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum