Üniversite Kayıt Dondurma Nasıl Yapılır?

Üniversite Kayıt Dondurma Nasıl Yapılır?

Üniversite öğrencileri belirli nedenlerden dolayı eğitim hayatlarına ara vermek için farklı nedenlere ihtiyaç duyar. Bu noktada farklı nedenlerden dolayı kayıt dondurma işlemi için oldukça karmaşık bir işlem olarak gözükse de uygulanacak.

Üniversite Kaydı Nasıl Dondurulur?

Kayıt dondurma işlemi yapacak üniversite öğrencilerin karşılaması gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Buna göre gerekli şartlar şu şekildedir:

  • Üniversite kaydın dondurulması için geçerli sayılacak bir mazeretin olması gerekmektedir. Gerekli mazeretlerin başında maddi sorunlar, ailevi sebepleri hastalıklar ya da askerlik durumları üniversite tarafından onaylanması gereken gerekli mazeretler arasında yer almaktadır.
  • Lisans öğrencileri kayıt dondurma işlemleri için maksimum 4 yarıyıl yani 2 yıl, ön lisans öğrencileri ise en fazla 2 yarı yıl yani 1 yıllık eğitim hayatlarını dondurma şansına sahiptir. Belirlenmiş sürelerden fazla kayıt dondurma işlemleri gerçekleştirilememektedir.
  • Üniversiteye kayıtlı olan süreçler için üniversite tarafından belirlenmiş olan harç ödemelerinin yatırılması gerekmektedir. Bu noktada dondurma dönemlerinde hiçbir şekilde ücret talep edilmemektedir.
  • Maddi sebeplerden dolayı kayıt dondurma başvuruları için okulun açılışından sonraki 1 ay içinde gerçekleştirilmelidir. Bu süre dışında gerçekleştirilen başvurular geçersiz sayılacaktır.
  • Sağlık sorunları sebebiyle ya da askerlik celp nedenlerinden dolayı kayıt dondurma işlemleri yapılacaksa, gerekli belgelerin teslim edilmesinden sonraki 15 günlük dönem içinde kayıt dondurma işlemleri yapılabilir. Hastalık sebebiyle kayıt dondurma işlemleri ise 40 günlük rapor olması gerekmektedir. Askerlik için kayıt donduruluyorsa, askerlik süresi kadar kayıt dondurma şansınız bulunmaktadır.

Üniversite Kaydın Dondurulması İçin Yapılması Gerekenler

Bir öğrencinin üniversite eğitimini dondurabilmesi için uygulaması gereken bazı önemli adımlar bulunmaktadır. Bu noktada öğrencinin kayıt dondurmasına neden olan durumu resmi bir dilekçeyle yazması gerekmektedir. Resmi dilekçede mazeret gösterilen konunun gerekli tüm detayları yazılmalıdır. Kayıt dondurma dilekçesinde mazeretlerle ilgili gerekli bütün belgeler eksiksiz olarak dilekçeye ilave edilmelidir.

Özellikle hastalık sebebiyle kayıt dondurma işlemleri gerçekleştiriliyorsa 40 günlük raporun yer aldığı resmi bir evrak, askerlik sebebiyle kayıt donduruluyorsa celp belgesi, maddi durumlar içinse gerekli belgelerin dilekçeye eklenmesi son derece önemlidir. Kayıt dondurma dilekçesiyle birlikte gerekli belgelerin işleme alınması için öğrenci işleri dairesi başkanlığına gerekli başvuruyu yapması gerekmektedir. Bu noktada dikkat edilecek en önemli konu mazeret sebebine göre belirlenmiş süreler içinde dilekçenin teslim edilmesi gerekmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.