ABD Borç Krizine Giriyor

ABD Borç Krizine Giriyor

ABD bilindiği gibi dünyanın en büyük ekonomisine sahip zengin ülkelerin başında geliyor ve artık ABD borç krizinde! Krizle ilgili detayların şekillenmesi için 5 Haziran kritik gün olacak ve bu önemli milada ABD Hazine Bakanı...

ABD Borç Krizine Giriyor

ABD bilindiği gibi dünyanın en büyük ekonomisine sahip zengin ülkelerin başında geliyor ve artık ABD borç krizinde! Krizle ilgili detayların şekillenmesi için 5 Haziran kritik gün olacak ve bu önemli milada ABD Hazine Bakanı Janet Yellen kaynak yetersizliğini yine vurguladı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Borç limitinin 5 Haziran'a kadar artırılmaması veya askıya alınmaması halinde Hazine'nin yükümlülüklerini yerine getirmek için kaynaklarının yetersiz kalacağının tahmin edildiğini belirterek, Kongre'nin mümkün olan en kısa sürede harekete geçmesini istedi. Kongrenin hemen harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi. ABD haziran ayının ilk haftasında 130 milyar dolar borç ödemesi yapacak ancak kaynaklar sınırlı. Ödenebilecek paranın ise 92 milyar dolar olacağı belirtiliyor. 38 milyar dolarlık bir açık söz konusu. ABD kendini küresel bir lider olarak görüyor ve bu borç krizinin çözülmemesi durumunda 2 milyon ABD'linin işsiz kalma riski bulunuyor.

Analistler Borç Limitine Dikkat Çekiyor

ABD'nin krizin derinleşmemesi için analistlere göre borç limiti yükseltilmeli. Aksi halde piyasaların sarsılabileceği ifade ediliyor. Bu da resesyona yol açabiliyor. Resesyon temerrüdü tetikleyecek ve kriz büyüyecek. ABD borçlarını ödemek için borçlanmak durumunda. Borç limiti sorunu aşılmazsa kriz büyüyebilir.

ABD Krizlere Hazır Olmalı

ABD doları tüm dünyada en geçerli para ve piyasaları dolar domine ediyor. Ancak BRICS ülkeleri kendi para birimlerini kullanma hamlesi ile ABD ekonomisine ve dolara büyük sürprizler yapabilir. Bu bakımdan ABD’nin büyük krizlere hazır olması gerekiyor.

BRICS Ülkeleri Birliği Dolara Nasıl Zarar Verecek

BRICS ülkeleri birliği, dünya ekonomisinde önemli bir yere sahip ve bu durum dolara karşı ortak bir adım atabilecekleri anlamına geliyor. BRICS ülkeleri, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden oluşur ve bu ülkeler, dünya ekonomisinde büyük bir güce sahip. Bu nedenle, BRICS ülkeleri birliği dolara karşı ortak bir tavır alarak, doların dünya ekonomisindeki etkisini azaltabilir. BRICS ülkeleri, dünya ekonomisindeki paylarını artırmak için birlikte çalışıyorlar. Bu, dünya ekonomisindeki doların etkisini azaltabilecek bir adım olabilir. BRICS ülkeleri, birbirlerine karşı para birimlerini değiştirebilirler. Bu, doların dünya ekonomisindeki etkisini azaltabilir ve BRICS ülkeleri arasında ticareti artırabilir. BRICS ülkeleri, IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası finans kuruluşlarında daha etkili bir rol oynayabilirler. Bu, doların dünya ekonomisindeki etkisini azaltabilir ve BRICS ülkelerinin ekonomilerini güçlendirebilir.

BRICS ülkeleri, birbirleriyle ticaret yaparken, yerel para birimlerini kullanabilirler. Bu da doların dünya ekonomisindeki etkisini azaltabilir ve BRICS ülkeleri arasındaki ticareti artırabilir. Dünya ekonomisindeki doların etkisini azaltmak, BRICS ülkeleri için önemlidir çünkü doların değerindeki dalgalanmalar, bu ülkelerin ekonomisini olumsuz etkileyebilir. BRICS ülkeleri birliği, bu dalgalanmaların etkisini azaltmak için ortak bir adım atarak, dünya ekonomisinde daha fazla söz sahibi olabilirler.

BRICS ülkeleri birliği, dünya ekonomisindeki doların etkisini azaltmak için ortak bir adım atabilirler. Bu, BRICS ülkelerinin ekonomisini güçlendirebilir ve dünya ekonomisindeki dengeyi değiştirebilir. BRICS ülkeleri, birbirlerine karşı para birimlerini değiştirerek, IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası finans kuruluşlarında daha etkili bir rol oynayarak ve yerel para birimlerini kullanarak, doların dünya ekonomisindeki etkisini azaltabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.