Iğdır Üniversitesi 4B Sözleşmeli Personel Alımı
Iğdır üniversitesinde istihdam edilmek üzere 18 Mayıs 2023 tarihinde Resmi gazetede yayınlanan ilana göre 10 adet destek personeli alımı yapılacak.
Iğdır Üniversitesi 4B Sözleşmeli Personel Alımı
Iğdır üniversitesinde istihdam edilmek üzere 18 Mayıs 2023 tarihinde Resmi gazetede yayınlanan ilana göre 10 adet destek personeli alımı yapılacak.
Lise Mezunu Personel Alımı
Personellerin hepsi lise mezunu olmalı ve KPSS P94 türünden minimum 55 puan almış olmalıdır. Her bir kontenjan farklı görevler içeren bu ilanda bilgisayar ustası için 1, kalorifer ustası için 1, elektronikçiler için 1, torna presçisi için 1, inşaat ustası için 1, camcı için 1, sıhhi tesisat ustası için 1, dokumacı bayan döşemeci için 1, marangoz ve bal petek işi için birer personel kadrosu ayrılmış durumda.
İşe başvuracak adayların en az 2 yıl istenen pozisyonda çalışmış olduklarını belgelendirmesi gerekiyor. Ayrıca tüm bu kadrolar lise mezunu olma ve KPSS P94 türünden en az 55 puan almayı gerektiriyor. Alınacak iş deneyimi belgesi ustalık kalfalık belgesi işe başvurma tarihinden en az 2 yıl önce olmalıdır.
Bu pozisyonlar için başvuru tarihi 02/06/2023 olarak güncellendi.
Güncel iş ilanları konusunda anında bilgi sahibi olmak için sitemizi tarayıcınızda sık kullanılanlar sekmesine ekleyin. Her an size uygun bir iş pozisyonu açıldığında işe ilk başvuran siz olun.
- 4B sözleşmeli personel işçi mi?
- 4 B sözleşmeli personel kaç yıl çalışır?
- 4B sözleşmeli personel memur olabilir mi?
- 4B personel ne demek?
4B sözleşmeli personel işçi mi?
4B sözleşmeli personel kadrosu Türkiye’de kamuda çalışan personeller arasında oldukça popüler bir çalışma şeklidir. Ancak, bu çalışma şekli hakkında bazı yanlış anlaşılmalar ve karışıklıklar da mevcuttur. İşte, 4B sözleşmeli personelin işçi olup olmadığı konusunda merak edilenler:
4B sözleşmeli personel, işçi statüsünde değildir. Çünkü, işçi statüsünde çalışan personellerin iş sözleşmeleri, Türk Borçlar Kanunu’na göre yapılmaktadır. Ancak, 4B sözleşmeli personellerin sözleşmeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre yapılmaktadır.
4B sözleşmeli personeller, işçiler gibi işveren tarafından sigortalı olarak çalıştırılmamaktadır. Çünkü, 4B sözleşmeli personel çalışma şekli, bir tür memur çalışma şeklidir ve sigorta primleri devlet tarafından ödenmektedir.
4B sözleşmeli personeller, işçiler gibi iş sözleşmelerinde belirtilen sürelerde işten çıkarılamamaktadır. Çünkü, 4B sözleşmeli personellerin iş sözleşmeleri, devlet tarafından belirli bir süre için yapılmaktadır ve bu süre sonunda yenilenmektedir.
Sonuç olarak, 4B sözleşmeli personeller, işçi statüsünde değildir ve işçiler gibi çalışma koşullarına tabi değillerdir. Ancak, memur çalışma şekline benzerlik göstermektedirler. Bu nedenle, 4B sözleşmeli personel çalışma şekli, işçilikten farklı bir çalışma şeklidir.
4 B sözleşmeli personel kaç yıl çalışır?
4 B sözleşmeli personel, kamu kurum ve kuruluşlarında belirli bir süre için sözleşmeli olarak istihdam edilen personellerdir. Bu sözleşmeler genellikle 2 yıl olarak belirlenir. Ancak, bu süreler farklılık gösterebilir.
İlk sözleşme süresi sonunda, personelin başarılı performansı durumunda, sözleşme süresi uzatılabilir. Bu uzatma süresi, en fazla 2 yıl olabilir.
Toplam sözleşme süresi, 4 yılı geçemez. Yani, bir 4 B sözleşmeli personel en fazla 4 yıl çalışabilir.
4 yıllık süre sonunda, personelin başarılı performansı durumunda, işveren tarafından kadroya alınabilir.
4 B sözleşmeli personeller, belirli bir süre için çalıştıkları için, kadroya geçişleri oldukça önemlidir. Bu nedenle, sözleşme süresi boyunca çalışma performanslarını iyi tutmaları ve çalışma süreleri boyunca eğitimlerine devam etmeleri önemlidir.
4 B sözleşmeli personel, belirli bir süre için sözleşmeli olarak çalışan kamu personelleridir. Sözleşme süreleri genellikle 2 yıldır ve en fazla 4 yıl çalışabilirler. Başarılı performans durumunda, sözleşme süreleri uzatılabilir ve kadroya geçişleri sağlanabilir.
- 4B sözleşmeli personel memur olabilir mi?
- 4B personel ne demek?
- 4B Personel Ne Demek?
4B personel, Türkiye'deki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel grubunu ifade eder. Bu personeller, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi değildir ve iş sözleşmesi ile çalışırlar.
Bu personeller, özellikle son yıllarda sayıları artmıştır. Özellikle belediyeler, sağlık kurumları, üniversiteler, kamu iktisadi teşebbüsleri gibi kurumlarda 4B personel çalıştırılmaktadır.
4B personeller, belirli bir süre için iş sözleşmesi imzalarlar ve bu süre sonunda sözleşmeleri yenilenir ya da sona erer. Bu personellerin iş güvencesi, 657 sayılı Kanuna tabi memurlar kadar yüksek değildir. Ancak, çalışma koşulları ve maaşları genellikle daha düşük seviyededir.
4B personeller, genellikle idari, teknik ve sağlık alanlarında çalışırlar. Özellikle sağlık sektöründe, hemşire, sağlık teknikeri, diyetisyen, fizyoterapist gibi meslek gruplarından oluşan 4B personel, hastanelerde önemli bir yer tutar.
4B personel, Türkiye'deki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel grubunu ifade eder. Bu personellerin sayısı son yıllarda artmıştır ve özellikle belediyeler, sağlık kurumları, üniversiteler, kamu iktisadi teşebbüsleri gibi kurumlarda çalıştırılmaktadır. 4B personellerin iş güvencesi 657 sayılı Kanuna tabi memurlar kadar yüksek değildir ancak çalışma koşulları ve maaşları genellikle daha düşüktür.
Kaynak: https://www.ilan.gov.tr/ilan/1220110/kamu-akademik-personel-kamu-personel-alim-ve-sinavlari--duzeltme-ilani-igdir-universitesi-4-b-sozlesmeli-personel-alimi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.