2022 Yılı 3. Dönem Sağlık Bakanlığı Atama Kurası Süre Uzatımı Yapıldı

2022 Yılı 3. Dönem Sağlık Bakanlığı Atama Kurası Süre Uzatımı Yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de daha önce yayınlanan ilanda 2022 yılı 3. Dönem atama kurası yapılacağı açıklanmıştı. Noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak atamalar için başvuru tarihi uzatıldı.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan ilana göre Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere kura ile personel alımında başvuru son günü değişti. 3 Ekim 2022 tarihine kadar uzatılan başvuru ile alınacak personeller Eczacı, uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman tabip ve tabip olarak atanacaktır.

Sağlık Bakanlığı personel alımı için başvuru son günü ve başvuru şekli.

Başvurular 3 Ekim 2022 Pazartesi Saat 23:59’a kadar uzatılmıştır. Adaylar başvurularını Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden Online olarak yapacaklardır.

İlk defa ve yeniden atama için başvuru yapacaklarda aranan nitelikler nelerdir.

657 sayılı kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi Devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan eczacı, diş tabibi ve uzman diş tabipleri, İlk defa veya yeniden atanmak isteyen ve 3359 sayılı Kanun gereği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunmayan tabip ve uzman tabipler,

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi devlet memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan ve kura son başvuru tarihi itibariyle Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamlamış olan tabip ve uzman tabipler, Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş ve en geç 3 Ekim 2022 Pazartesi Saat 23:59’a kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından diploma uzmanlık tescilleri yapılmış olan uzman (TUTG) ve uzman diş tabipleri,

Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş diş tabibi ve eczacılar, 5335 sayılı Kanun’un 30 uncu maddesi, 5947 sayılı Kanun’un 18 inci maddesi kapsamında, emekli olan tabip ve uzman tabipler Bakanlık ve Bağlı Kuruluş kadrolarını tercih ederek başvurabilirler.

Başvuru kılavuzu.

Süre Uzatım ilanı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.