2023 Bakanlık Memur Alımı: Başvuru Süreci ve Şartları (Güncel Kılavuz)

2023 Bakanlık Memur Alımı: Başvuru Süreci ve Şartları (Güncel Kılavuz)

Kültür ve Turizm Bakanlığı “Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı” için yeni kamu personel alımı kapsamında 40 kadroya başvuru alınıyor. İşte güncel şartlar ve tüm başvuru hususları.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni memur alımı başvuruları için 40 kadroya dair detayları hazırladık. “Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı” bünyesinde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi uzmanı alımı kapsamında 40 kadro için online başvuruları devam ediyor. İşte şartlar ve tüm sürecin yer aldığı yazımız.

Bakanlık Memur Alımı Şartları

Başvuru için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu DMK’daki genel şartları taşımak gerekiyor. Bu kapsamda T.C. Vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, 46 yaşından gün almamış olmak, Alevi-Bektaşilik alanında uzmanlaşmış olmak ve alanıyla ilgili araştırma çalışmalarında bulunmuş olmak şartları var.

Kültür ve Turizm Bakanlığı memur alımı mezuniyet şartları

Hukuk Fakültesi, fakültelerin Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat, Aktüerya Bilimleri, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Halk Bilimi, Halkbilimi, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Sosyoloji, Antropoloji, Psikoloji, Felsefe, Müzik, Müzikoloji, Müzik Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo- Televizyon ve Sinema, Bilgi ve Belge Yönetimi, Tarih Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği mezunları başvurabilir.

Kamu Memur Alımı Süreci

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı için yeni 40 memur alımı başvuruları 14 Nisan 2023 tarihi 18.00’a kadar sürecek. Adaylar postayla ya da şahsen başvuru yapabilecek. Başvurular ilgili “Personel Genel Müdürlüğü Çiğdem Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:50 100. Yıl Çankaya / ANKARA” adresine yapılabilecek. İşte gerekli tüm detayların yer aldığı kılavuz:

Tıkla HEMEN başvuru kılavuzunu İNCELE! https://isilanlarikariyer.com/d/file/kultur-ve-turizm-bakanligi-personel-alimi.pdf

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum