2024 AÖL Sınav Sonuçları Açıklandı! MEB AÖL 2. Dönem Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı

2024 AÖL Sınav Sonuçları Açıklandı! MEB AÖL 2. Dönem Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı

Açıköğretim Lisesi öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan sınav sonuç duyurusunu dört gözle bekliyorlardı. Beklenen AÖL 2. dönem sınav sonuçları yayınlandı.


16-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL sınavları sonrasında sınava giren öğrenciler MEB’in sunduğu sonuç sorgulama sayfası aracılığıyla kendi sonuçlarını öğrenebilecek. AÖL 2. dönem sınav sonuçlarını sorgulayabileceğiniz ekranı haberimizde paylaştık. İşte detaylar…

Açıköğretim Lisesi diğer adıyla Açık Lise’nin 2. dönem sınav sonuçları duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın AÖL platformu üzerinden ilan edilen bu sonuçlar öğrencilerin kendi hesaplarına giriş yaparak erişebilecekleri şekilde sunuldu. 2023-2024 eğitim yılı AÖL 2. dönem sınav sonuçlarınızı sorgulayabileceğiniz sayfayı aşağıda paylaştık.

dys-evrak-takibi-ve-sorgulama-islemi-nasil-yapilir.png

Açıköğretim Lisesi Sınav Sonuçları Sorgulama

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bildirdiğine göre 2023-2024 eğitim öğretim yılı AÖL 2. dönem sınav sonuçları yayınlandı. Öğrenciler sonuçlarını https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx linki üzerinden kontrol edebilirler.

AÖL 2. dönem sınav sonuçları ilan edildikten sonra öğrenciler MEB’in Açık Öğretim Liseleri için sunduğu https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresindeki ekran aracılığıyla sınav sonuçlarını sorgulayacaklar.

Açıköğretim Lisesi AÖL Sınav Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Sınav değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılacak ve puan hesaplama formülü olarak [Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100] kullanılacak. Yanlış cevaplar puan hesaplamasında dikkate alınmayacak ve puanlar en yakın tam sayıya yuvarlanarak hesaplanacaktır.

Eğer Merkez Sınav Kurulu veya yargı mercileri tarafından bazı soruların iptal edilmesine karar verilirse bu sorular değerlendirmeye alınmayacak ve kalan geçerli soruların puan değeri yeniden hesaplanarak puanlama gerçekleştirilecektir. Cevap anahtarında bir hata tespit edilirse ve bu durum Merkez Sınav Kurulu tarafından onaylanırsa hatalı sorular iptal edilmeyecek bunun yerine soruların doğru seçenekleri esas alınarak değerlendirme yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.